Index Vakbarát Hírportál

Csaknem 400 ezer forint értékben szerettek volna lopni a karcagi fiatalok

2023. augusztus 29., kedd 21:17

Két karcagi lakos ugyanaznap kétszer is próbálkozott összesen csaknem 400 ezer forint értékű árut ellopni, de végül csak egy energiaital nem térült meg. A nyomozók kétrendbeli lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Két fiatal nő ugyanazon a napon két különböző karcagi áruházból kísérelt meg több százezer forint értékű árut ellopni – írja a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei hírportál.

Az első áruházba augusztus 28-án délelőtt tértek be a fiatalok, akik ott 321 ezer forint értékű termékkel próbáltak meg fizetés nélkül távozni, de a biztonsági kapu riasztott, ezért a szatyrokat eldobva elszaladtak – számolt be a történtekről Sipos-Kácsor Andrea alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az áruház biztonsági szolgálata értesítette az esetről a Karcagi Rendőrkapitányságot.

Ugyanazon a napon valamivel később, a déli órákban ismét bejelentés érkezett a rendőrkapitányságra.

A két fiatal nő ismét lopni próbált egy másik üzletből. Itt majdnem 60 ezer forint értékű élelmiszert akartak eltulajdonítani, de megint nem volt szerencséjük, ugyanis a biztonsági szolgálat feltartóztatta őket.

A nyomozók kétrendbeli lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a 19 és 20 éves karcagi lakosokat, akik beismerő vallomást tettek.

A kár mindkét lopásnál megtérült, egy energiaital kivételével, amit még a boltban fogyasztott el az egyikük.

Rovatok