Index Vakbarát Hírportál

Vége a kánikulának, kiadták a figyelmeztetést

2023. augusztus 30., szerda 06:06

Szerdán több tájegységünkön is kialakulhatnak időnként záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Az intenzívebb gócokban, valamint környezetükben vízátfolyások kialakulására is lehet számítani. Egyre többfelé nyugatira, északnyugatira fordul a szél, melyet élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lökések kísérhetnek.

Szerdán gyakran zavarhatják felhők a napsütést, és több tájegységünkön is kialakulhatnak időnként záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Egyre többfelé nyugatira, északnyugatira fordul a szél, melyet élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lökések kísérhetnek. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet – írja az Időkép.

Reggelre 12 és 20 fok közé csökkenhet a hőmérséklet. A legmelegebb órákban 19–28 fokot mutathatnak a hőmérők, nyugaton, északnyugaton lesz hűvösebb az idő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatarok miatt tizenöt vármegyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat 

Kettős fronthatás terheli szervezetünket

Szerdán is még kettős fronthatás terheli szervezetünket, ami elsősorban az időseket, szívbetegeket, magas vérnyomással élőket érintheti, ők keringési problémákat, vérnyomás-ingadozást, rosszullétet tapasztalhatnak.

Az érintettek lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. A frontérzékenyek emellett főleg fejfájásra, migrénre panaszkodhatnak, a szelesebb tájakon élők körében pedig tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok.

Zivatarok környezetében romolhat az asztmások állapota, így ők ebben az időszakban lehetőleg tartózkodjanak zárt térben. Helyenként ajánlott lehet a réteges öltözet, ugyanis nő a megfázásveszély.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok