Index Vakbarát Hírportál

Kerékpáros alkalmazást készítettek a nyíregyháziaknak

2023. augusztus 30., szerda 09:40

Nyíregyháza önkormányzatának sajtószolgálata közölte, elkészült a BringaApp elnevezésű mobilalkalmazás Nyíregyházán, a 621 millió forint értékű uniós infrastrukturális pályázat részeként megvalósult fejlesztés célja a kerékpáros közlekedés népszerűsítése.

A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. által üzemeltetett applikáción keresztül a városlakók és a turisták kaphatnak hasznos információkat Nyíregyháza és a térség látnivalóiról, a biciklivel felkereshető helyszíneiről.

A belvárosi és sóstói túraútvonalak segítenek megismerni Nyíregyháza várostörténetét, bebarangolható például a bokortanyák világa, a rétközi tájak, vagy akár követhető a középkori templomok útja is.

Az applikáció tartalma szabadon bővíthető, így idővel új útvonalakkal, helyszínekkel színesedhet a kínálat.

A turisztikai és közösségi szempontok mellett a kerékpárosok igényeit vették figyelembe a fejlesztés során. Az alkalmazásban a nyilvános illemhelyek, biciklitárolók és kerékpáros szervizek mellett játszóterek pontos helye is elérhető.

A BringaApp ingyenesen letölthető a Google Play Áruházban és folyamatban van az App Store-ban való megjelenés.

A fejlesztést az önkormányzat egy 621 millió forint értékű, vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósította meg. A Csomópont és kerékpárút-fejlesztés Nyíregyházán című projektben egy forgalmas csomópontot kerékpárbaráttá építettek át, valamint kerékpárnyom, osztatlan gyalog- és kerékpárút, valamint lakó- pihenőövezet kijelölés valósult meg a város öt településrészén.

Rovatok