Index Vakbarát Hírportál

Ittasan rollerezett a fideszes polgármester, már ítélet is született az ügyben

2023. augusztus 30., szerda 07:23

Pávkovics Gábor még 2022-ben balesetezett ittasan a rollerével, néhány hónapra rá az ügyészség ittas vezetés miatt vádat emelt ellene. Az ügyben a napokban hozott végzést a bíróság.

Mohács polgármestere egy kereszteződésben szenvedett balesetet a rollerével még 2022-ben. Pávkovics Gábort akkor előállították, és mivel az alkoholszonda pozitív értéket mutatott, eljárás indult ellene.

Néhány hónap múlva az ügyészség ittas vezetés miatt emelt vádat ellene, amelyről a napokban hozott végzést a bíróság. Az ATV Híradójának Kutas Tamás, a Baranya Vármegyei Főügyészség szóvivője elmondta:

Az ügyészi vád alapján a Komlói Járásbíróság végzést hozott, mégpedig a vádlottat bűnösnek mondta ki a vádirati tényállással egyezően, ezért őt pénzbüntetésre ítélte, valamint kategóriás eltiltásra is.

Ez azt jelenti, hogy a polgármester kismotort emiatt most biztosan nem vezethet. A Híradó azonban úgy tudja, hogy Pávkovics Gábor most személyautót sem vezethet, mert februárban a balesetekor elvették a rendőrök a vezetői engedélyét.

Mint írták, az ügyészség nem fogadta el a bíróság határozatát, így súlyosabb büntetést kért a polgármesterre, ezért tűz ki most személyes tárgyalást a bíróság. A polgármester nem nyilatkozott az ítélettel kapcsolatban, a következő tárgyalás november 7-én, Komlón lesz – tették hozzá.

Rovatok