Index Vakbarát Hírportál

Németh Balázst egyre többen kérdezik, nem akar-e főpolgármester lenni

2023. augusztus 31., csütörtök 18:43

Németh Balázs elmondása szerint bár sokan kérdezik tőle, hogy akar-e főpolgármester lenni, még nem gondolkodott ilyesmin, de abban biztos, hogy Budapest megérdemelné, hogy megszervezze valaki.

A Magyar Hírlap közösségi oldalán jelent meg egy 55 másodperces videórészlet, melyben Balzsay Károly korábbi nagyközépsúlyú világbajnok beszélgetett Németh Balázzsal, az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatójával.

A közmédia korábbi munkatársa arról beszélt, hogy augusztus 27. estig csak az atlétikai vb-re koncentrált, de 28-a reggel óta már nem csak ekörül forognak a gondolatai.

Érdekes módon sokan azt kérdezik, – és nem tudom, hogy ez honnan jön -, hogy akarok-e főpolgármester lenni

– tért ki rá Németh Balázs, akitől állítása szerint a közösségi felületeken, ismerősök, ismeretlenek kérdezgetik, hogy van-e ilyen szándéka. 

Erre csak az a válaszom, hogy nem is gondoltam ilyenre, de az biztos, hogy Budapest megérdemelné, hogy megszervezze valaki, mert érdemes lenne újjászervezni a működését

– jelentette ki.

Sírva búcsúztatták a közmédiától

Szinte napra pontosan egy éve, közös megegyezéssel távozott a közmédiától Németh Balázs, az M1 műsorvezetője. Munkaviszonya megszűnése előtt e-mailben értesítette munkatársait, melyben azt írta: „Egy ideje vártam erre a pillanatra, láthattátok rajtam, sajnos, néha a nézők is”.

Búcsúlevelében  azt írta az őt sírva elbúcsúztató kollégáinak, hogy az M1 volt az élete, saját gyermekének tekintette, tiszta szívvel, teljes erőbedobással dolgozott.  Távozását viszont azzal indokolta, hogy ez a „lendület már nincs meg”, aminek „az okait ismeritek, látjátok, tapasztaljátok”. Hozzátette, hogy „fél gőzzel hülyeség lenne folytatni, nem az én stílusom”.

Rovatok