Index Vakbarát Hírportál

Kizártak egy képviselőt a DK-ból, aki állítólag fideszes alapítvány tagja volt

2023. augusztus 31., csütörtök 10:06 | aznap frissítve

Kizárták a Demokratikus Koalíció (DK) Pest megyei frakciójából Tóth Ágnes képviselőt, amiért állítólag pénzügyi támogatást kapott a Fidesztől.

A Demokratikus Koalíció Pest megyei közgyűlésének képviselőcsoportja egyhangú döntéssel kizárta tagjai közül Tóth Ágnes képviselőt – tudatta csütörtöki közleményében a DK.

Volt képviselőtársunk tudtunk és beleegyezésünk nélkül egy olyan egyesület tagja volt, amelyet a Fidesz vezette megyei önkormányzat többször pénzügyi támogatásában részesített. Ez az egyesület a támogatás egy részét egy online hírportál működtetésére fordította, amely a Fidesz érdekében rendszeresen negatív színben tüntette fel az ellenzék pártjait és képviselőit

– írják.

A közlemény szerint Tóth Ágnes sosem említette, hogy a szóban forgó egyesület tagja lenne, illetve, hogy azzal szerződéses jogviszonyban állna. A képviselő ellen jelenleg is etikai eljárás zajlik.

„A Demokratikus Koalíció közössége nem tűr meg senkit a soraiban, aki bármilyen formában együttműködik a Fidesszel. Ahogy a múltban, úgy a jövőben sem kötünk alkut az Orbán-rendszerrel, sem országos, sem megyei, sem települési szinteken” – erősítette meg a párt a  közleményben.

Rovatok