Index Vakbarát Hírportál

Ismét elindul a Budapesti Városdiplomáciai Akadémia

2023. szeptember 1., péntek 21:28

Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy ismét elindítják a Budapesti Városdiplomáciai Akadémiát, amelyhez szeptember 16-ig van lehetőség csatlakozni. Az Akadémián többek közt előadások, workshopok és kapcsolatépítési lehetőség is várja a résztvevőket.

Karácsony Gergely főpolgármester pénteken arról írt a Facebookon, hogy Balázs Péter volt külügyminiszter vezetésével 2023 szeptemberében ismét elindítják a Budapesti Városdiplomáciai Akadémiát.

Sok más globális nagyvároshoz hasonlóan Budapest is nagyban támaszkodik nemzetközi kapcsolataira – legyen szó jó gyakorlatok meghonosításáról, EU-s érdekérvényesítésről, értékalapú városkoalíciók létrehozásáról, vagy éppen a nagy nemzetközi szervezetekkel való együttműködésről

– írja a főpolgármester a bejegyzésben.

Karácsony Gergely azt is kiemelte, hogy egy „értékvezérelt fiatal városdiplomata-gárda kiépítése” az Akadémia célja, amely a jövőt alakító vitákban konstruktívan vesz részt.

Az Akadémián a résztvevőket izgalmas előadások és workshopok mellett kapcsolatépítési lehetőség is várja, továbbá bepillanthatnak Budapest fenntartható városfejlesztési terveibe is.

Szeptember 16-ig van lehetőség csatlakozni a programhoz.

Rovatok