Index Vakbarát Hírportál

Ismét visszaéltek Karikó Katalin nevével az interneten, megszólalt a biokémikus

2023. szeptember 1., péntek 14:56

Ismét visszaéltek Karikó Katalin nevével és képmásával az internetes felületeken.

„Újabban visszerek és véráramlási zavarok otthoni kezelésével kapcsolatos készítményt reklámoznak a legismertebb online közösségi fórumon egy rám hivatkozó álinterjúban, a nevemmel és a képmásommal visszaélve” – nyilatkozta a Szegedi Tudományegyetem kutatóprofesszora a Forbes.hu-nak.

A szöveg és a fotó, azon túl, hogy őt érintő jogsértés, a fogyasztók megtévesztésére is alkalmas, hívta fel a figyelmet a neves biokémikus, kutatóbiológus. 

Szeretném tudatosítani, hogy a nevemet nem adtam és a jövőben sem adom semmiféle termék, gyógyhatásúnak feltüntetett készítmény reklámjához. Ne higgyenek az olyan hirdetéseknek, melyek reám való hivatkozással jelennek meg!

– közölte Karikó Katalin.

Hozzátette, hogy nem vett és nem is vesz részt a szóban forgó hirdetésben, képének felhasználásához nem járult hozzá, tanácsot, interjút, nyilatkozatot nem adott ezzel kapcsolatban, a neki tulajdonított mondatokhoz semmi köze, ő ezekből soha nem mondott vagy állított semmit sem.

Karikó Katalin az illetékes szervekhez fordulva azt kérte, hogy az érintettek „haladéktalanul” tegyék meg a szükséges lépéseket. Megjegyezte azt is, hogy korábban körömgomba elleni és vérnyomáscsökkentő szereknél is visszaéltek a nevével.

Rovatok