Index Vakbarát Hírportál

Pesty László: Nincs olyan, hogy NER-lovag, ezek orkok

2023. szeptember 1., péntek 10:01

Mészáros Lőrincről, NER-lovagokról és karácsony táján előbukkanó bizonyítékokról beszélt Pesty László ősfideszes filmrendező egy interjúban.

Pesty László a Telexnek adott interjújában arról beszélt, hogy ne használja a baloldal a NER-lovag kifejezést, mert azok nem lovagok szerinte, hanem orkok. Szerinte a NER régen 2,5 millió embert jelentett, ma már csak egy tucat orkot.

Az interjúban beszélt Mészáros Lőrinc nagyvállalkozóról is, szerinte a milliárdos üzletemberrel nem az a baj, hogy gázszerelőként kezdte pályafutását, majd szinte pillanatok alatt az ország leggazdagabb emberei között találta magát. Szerinte az a gond Mészáros Lőrinccel, amikor megszólal. 

Valami különös gondolatiságot fedeztünk-e fel Mészáros Lőrinc szavaiban? Újszerűséget, innovációt, forradalmi gondolatokat? − tette fel a kérdést Pesty László.

A filmrendező azt is állítja: kerülhetnek elő olyan hangfelvételek, amelyek kellemetlenek lehetnek a NER-re nézve. „Én azt tudom neked mondani, hogy kilenc az egyhez fogadom, hogy hamarosan, a következő négy hónapban nagyon sok bizonyíték nyilvánosságra fog kerülni. [...] Szóval hogy ezek a bizonyítékok napvilágot fognak látni, ezt kilenc az egyhez adom, a következő négy hónapban. Szeptember, október, november, december, mondjuk azt, karácsonyig. Lesz, akinek a karácsonyfa alá fogjuk odatenni. Szép karácsony lesz.” Mindezzel úgy gondolja, hogy ő a Fidesznek csak jót tesz, mert ez egy megtisztulási folyamat lehet.

Magyarország hatodik leggazdagabb emberéről, Szijj Lászlóról is elmondta  véleményét Pesty László.

Én ültem vele szembe, néztem, ahogy a kis malacszemei tikitakiznak, miközben negyvenezermilliárdszor több pénze van, mint nekem, én kényelmesen ültem a szar Chesterfield-másolat bőrbútoraiban, még jó, hogy nem műbőr volt... Volt vagy kétszázötven milliárd a feneke alatt, az tuti, és erre kényelmetlenül ott fészkelődött, és mondom, a szemeivel hol a pókot nézte a sarokban, hol a cipőjét. Legördült az első izzadságcsepp, miközben baromi gazdag, és mindenki azt hiszi, hogy mindent megtehet... hát nem! És tudod, miért nem? Mert baromi szar dolog gyáván, szolgaként leélni egy életet

– mondta Pesty.

Rovatok