Index Vakbarát Hírportál

Csavarhúzóval rabolta ki időskorú áldozatát egy 16 éves fiú fényes nappal az utcán

2023. szeptember 1., péntek 09:05

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy elkövetéskor 16 éves fiatallal szemben, aki tavaly decemberben, egy csavarhúzóval fenyegetve rabolt ki egy 80 éves asszonyt, akinek végül a mobiltelefonját szerezte meg.

A vádirat szerint az elkövetéskor 16 éves fiú és ismeretlen társa 2022. december 31-én, délelőtt, a VII. kerületben figyelt fel az utcán sétáló 80 éves, egészségi állapota miatt nehézkesen és lassan járó nőre.

Amikor a sértett melléjük ért, a vádlott pénzt kért, de az időskorú asszony közölte, hogy bankkártya van nála, majd továbbsétált. A fiú követte áldozatát, majd a közeli zebrán áthaladva ráfogott a nő táskájára, és megpróbálta azt kiszakítani a kezéből. A nő azonban erősen fogta a táskát, amelynek a pántja rá volt tekerve a karjára, ezért a vádlott végül nem tudta megszerezni.

Ekkor a fiatalkorú támadó egy csavarhúzót nyomott a sértett oldalához, majd benyúlt a táska elején lévő cipzáras zsebbe, és onnan kivette a sértett 15 ezer forint értékű mobiltelefonját, majd futva elmenekült társával együtt.

A vádlott a rabláskor a csavarhúzót a sértett táskájába ejtette.

A fiatalkorú vádlott 2023. január 2-án egy VII. kerületben parkoló nyitott autóból elvette a gépkocsi forgalmi engedélyét, amelyet a későbbiekben el akart adni. A vádlottat még aznap elfogták a rendőrök, amelynek során a lopott okmányt nála megtalálták.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege a fiatalt felfegyverkezve, időskorú személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, valamint közokirattal való visszaélés vétségével vádolja, és vele szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta a vádiratban.

A felvételen először a vádlott és társa látható, majd a sértett érkezése. Ezután a fiatalkorú megszólítja a sértettet, majd követi, a támadás után pedig látható, ahogyan menekül, kezében az eltulajdonított telefonnal. 

Rovatok