Index Vakbarát Hírportál

Szeptemberben is maradnak a kedvező árak az Adriára tartó éjszakai vonatra

2023. szeptember 2., szombat 13:29

A Splitbe közlekedő Adria InterCity-vonat idén is óriási népszerűségnek örvendhetett, és az utasok száma már augusztusban meghaladta a tavalyi év azonos időszakában utazókét. Az InterCityn még egészen szeptember végéig kedvezményes áron lehet utazni a tengerpartra.

Idén augusztus végére már több mint 12 ezer utas váltott jegyet az Adria InterCityre, hogy eljusson a horvát tengerpartra, Splitbe. Ez az utasmennyiség jelentősen meghaladja a tavalyi egész szezon adatait, illetve a két évvel korábban rögzített adatokat is.

Utóbbihoz képest kétszer többen vásároltak vonatjegyet, és kiderült, hogy már a tavaszi elővételes időszakban óriási mennyiségű jegy kelt el, főleg online – olvasható a MÁV honlapján.

Ez a nemzetközi járat Európa 10 legszebb vasútvonala között szerepel, és nem csak nyáron közlekedik. Szeptember 27-ig töretlenül szállítja az utasokat, ráadásul kedvező áron a horvát tengerpartra. Minden kedden, pénteken és vasárnap van lehetőség Budapestről Splitbe utazni, míg hazautazni hétfőn, szerdán és szombaton lehet.

A Keleti pályaudvarról 18:45-kor gördül ki, és a pihentető éjszakai utazás után 9:44-re érkezik az Adriai-tenger partján fekvő Splitbe. Visszafelé 17:55-kor indul Splitből, Budapestre másnap 9:35-re érkezik

– írják a honlapon.

A vonaton a magyar vasút egyik legelegánsabb étkezőkocsija közlekedik, amit belföldi utazásainkkor is érdemes felkeresni. 

Rovatok