Index Vakbarát Hírportál

Műanyag fegyverrel követelt pénzt egy banda Várpalotán

2023. szeptember 3., vasárnap 16:05

A rendőrök őrizetbe vettek szombaton három férfit: a gyanú szerint egy fegyvernek látszó tárggyal követeltek pénzt a várpalotai autóbusz-pályaudvaron.

A várpalotai autóbusz-pályaudvaron várakozott szombaton egy négyfős társaság, akikhez három ismeretlen személy lépett oda – közölte a police.hu.

Az elkövetők egy fegyvernek látszó tárgyat vettek elő, amit többször is átadtak egymásnak. Közölték a várakozókkal, hogy ha nem adnak nekik pénzt, golyót repítenek a fejükbe.

A társaság tagjai észrevették, hogy a fegyver valószínűleg nem éles lőfegyver, így egyre távolabb mertek menni a fenyegetőző személyektől. Az egyik sértett ekkor értesítette az egyenruhásokat.

A rendőrök a helyszínen elfogták és előállították a 33 és a 15 éves sárkeresztúri elkövetőt, valamint a 27 éves dégi társukat.

Mint írták, a 33 éves tettesnél megtalálták a bűncselekmény elkövetéséhez használt, fekete színű műanyag sportfegyvert, amit lefoglaltak. A gyanúsítottak ellen fegyveresen és csoportosan elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt indult büntetőeljárás.

Rovatok