Index Vakbarát Hírportál

Orosházán is bevetették a konténertantermeket

2023. szeptember 4., hétfő 15:45

Elkezdődött a tanítás egy két tannyelvű orosházi általános iskola újonnan létesített konténertantermeiben is. Új oktatási helyiségek építésére nem volt forrás, ezért döntött az iskola fenntartója, az Orosházi Református Egyházközség a konténerek megvásárlásáról.

Víghné Pintér Lilla, az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója elmondta, bár 2011-ben csökkent az iskolába járók létszáma, az utóbbi években egyre több kisdiákot íratnak be hozzájuk. Az intézményben két nyolcadikos osztály van, a többi évfolyamon három párhuzamos osztállyal működik az iskola.

Mivel angol és magyar nyelven zajlik az oktatás, az előírásoknak megfelelően csoportbontásban kell tanítani bizonyos tantárgyakat, „így lényegében egy osztálynak két tanterem kell” – ismertette az igazgató. Az alsó tagozaton a rajzot, a technikát és a testnevelést, felsőben a civilizáció, a történelem és a számítástechnika tantárgyat kell külön-külön csoportban tartani – fűzte hozzá.

Közlése szerint,

emiatt egy ideje már volt nem elegendő a rendelkezésre álló 25 tanterem, új oktatási helyiségek építésére pedig nem volt forrás,

ezért döntött az iskola fenntartója, az Orosházi Református Egyházközség a konténerek megvásárlásáról. 

Nem Orosházán fordult ez elő elsőként, ahogy korábban írtunk róla, már Gyömrőn is bevetették a konténertantermek taktikáját, miután a helyi iskola felújítását leállították.

A konténerek telepítése a múlt év őszén kezdődött meg és az idén nyáron fejeződött be Orosházán.

Az új egységben három, egyenként 56 négyzetméteres tantermet, egy tanári szobát, folyosót, mosdókat és egy raktárat alakítottak ki.

A tantermek – ahol a három másodikos osztály kezdte meg a tanévet – hűtő-fűtő klímával, redőnyökkel, elektromos fűtéssel felszereltek, energiatakarékosak.

Az iskolát csaknem 130 éve alapították, 2011 óta tartja fenn a református egyház. Akkor indult az első magyar–angol két tanítási nyelvű osztály. Jelenleg 23 osztályba 514 diák jár, akiket 57 pedagógus tanít.

Rovatok