Index Vakbarát Hírportál

A gyerekek szeme láttára bántalmazta a tanárnőt a részeg apuka egy magyar iskolában

2023. szeptember 5., kedd 13:49

Az egyik bajai általános iskola pedagógusa az édesanya kérésére útját állta annak a férfinak, aki ittasan akarta elvinni gyermekét az iskolából. A férfi előbb ordibált a tanárnővel, majd megszorította a kezét, és a mellkasánál meg is lökte, így végül magával tudta vinni a gyermekét.

A büntetett előéletű bajai férfi idén áprilisban állított be az iskolába azzal a szándékkal, hogy a tőle külön élő, elsős gyermekét magával vigye. A férfi elment, miután megtudta, hogy a gyermeknek még három tanórája lesz.

Az osztályfőnök azonnal értesítette a történtekről az édesanyát, aki arra kérte a tanárnőt, hogy a gyermeket semmiképp ne adják át a férfinak. Ebédidőben az apuka ittas állapotban visszament az iskolába, ahol a gyerekek épp ebédeltek. Csemetéje ezt látva a napközis tanárnőhöz rohant, megfogta a kezét, mert nem akart elmenni.

A tanárnő közölte, hogy az anyuka kérésére a férfi nem viheti el a gyermekét. Az apuka ezen felháborodott, előbb kiabálni kezdett a sértettel, majd megragadta a gyermeke másik kezét.

A tanárnő viszont nem engedte el a gyerek kezét, ezért a férfi megszorította a nő csuklóját, majd megpróbálta a gyerektől ellökni a sértettet, aki az erőszak hatására elengedte a gyerek kezét. Az apa végül a gyerekkel együtt távozott az iskolából.

A Bajai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben. Mint írták, a vádlott a magatartásával a tanárnőt mint közfeladatot ellátó személyt jogszerű eljárásában erőszakkal akadályozta. A bántalmazás következtében a sértettnek sérülései nem keletkeztek, tették hozzá.

A férfi bűnösségéről a Bajai Járásbíróság dönt, derül ki a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleményéből.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

Rovatok