Index Vakbarát Hírportál

Tetten érték a pucéran vadászó szigonyos orvhalászt Győrben

2023. szeptember 5., kedd 07:11

A szemfüles győri halőrök egy korábbról már ismert gazfickót értek tetten nemrégiben a szigetközi úton Győrnél. Az éjszakai életben is ismert illetőt korábban egy másik helyszínen is figyelték halgereblyézés miatt, de elkapni akkor nem sikerült.

Ebben az esetben viszont nem hagytak menekülőutat a férfinak, mert a kocsijánál várták az orvhalászt, akinek a slusszkulcsát is megtalálták az autó kerekénél, így biztosították, hogy nem tud elhajtani a helyszínről.

Mint kiderült, nem is vihetett magával kulcsot az orvhorgászatra, mert „kiváló úszóként meztelenül, egy szigonypuskával a kezében és a remélt rabolt halnak egy hátizsákkal” vette be holtágat.

A férfi végül egy három kilogrammos ponttyal jött ki a vízből, amikor tetten érték. A halőrök visszatartották a férfit, rendőrt hívtak, akik elvitték a kapitányságra. A férfi állítólag az éjszakai életből is ismert volt.

Halőreink információi szerint a rapsic több esetben a parton rejtette el a kilőtt halakat, majd később visszament értük. Ha munkában volt, segítséget kért az ottani hajléktalanoktól is, hogy az arra járó autók esetében akadályozzák az őrök közlekedését különböző módszerekkel.

Az orvhalász ellen a szövetség a rendőrségen és az illetékes halászati hatóságnál is feljelentést tett – írja honlapján a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron vármegyei Szövetsége.

Rovatok