Index Vakbarát Hírportál

Körösladány minden negyedik lakója aláírta az idős nőt megerőszakoló férfi elleni petíciót

2023. szeptember 5., kedd 13:57

Majdnem 1200 aláírás gyűlt össze Körösladányban, hogy a szexuális erőszakkal gyanúsított férfi, illetve családja hagyja el a várost.

Kardos Károly polgármester a város önkormányzatának Facebook-oldalán adott tájékoztatást arról, hogy a településen történt bűncselekmény elkövetőjével és családjával kapcsolatban lakossági kezdeményezésre elindult aláírásgyűjtés eredményeként összegyűjtött, 1198 aláírást tartalmazó íveket hétfőn átadták neki – vette észre a Beol.

Az ívek másolatát postai úton, tájékoztatásként az illetékes rendőrkapitányság, ügyészség, bíróság részére is elküldte. Sőt, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat szintén ezzel kapcsolatos nyilatkozatát is megküldte ezeknek a szervezeteknek.

A lap szerint azonban a család már napok óta nem tartózkodik a településen. 

Az esetről korábban mi is beszámoltunk, miszerint megerőszakolt, brutálisan megvert és órákon át fogva tartott a saját házában egy idős asszonyt Körösladányban a gyanú szerint egy 29 éves férfi. Az egyedül élő nőt éjszaka támadta meg.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés bűncselekmény a téma.  Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok