Index Vakbarát Hírportál

Kisiklott egy vonat Békés vármegyében, leállt a közlekedés

2023. szeptember 6., szerda 10:36

Vonatbaleset történt szerda reggel Békés vármegyében, aminek következtében nem tudnak közlekedni a vonatok Mezőhegyes és Mezőkovácsháza között.

A balesetről a Mávinform oldalán számoltak be először. Mint írták, a Mezőhegyesről Békéscsabára 9.35-kor elindult személyvonat oldalának ütközött neki egy gépkocsi Mezőhegyes és Belsőkamaráspuszta között a jól működő, tilos jelzést mutató fénysorompós vasúti átjárónál. Az utasok közül senki nem sérült meg.

A motorkocsi azonban két tengellyel kisiklott a baleset következtében, így a műszaki mentés és a helyszínelés elhúzódhat,

továbbá a vonatok nem közlekedhetnek Mezőhegyes és Mezőkovácsháza között

Az utasokat pótlóbuszok szállítják ezen a szakaszon – közölte a Mávinform.

Ugyanerről a balesetről a katasztrófavédelem azt írta, hogy egy kisteherautó ütközött neki a vonatnak a 4444-es út 65-ös kilométerénél található vasúti átjárónál. A vonaton összesen nyolc ember, a gépjárműben csak a sofőr tartózkodott.

A vonat egyik szerelvénye kisiklott, a másik a sínen van, a vasúti átjárótól ötven méterre állt meg. A balesethez az orosházi és a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik áramtalanították a mozdonyt és a gépkocsit. Az átjáróban teljes útlezárás, a vasútvonal érintett szakaszán teljes pályazár van érvényben. A társegységek is a baleset helyszínén dolgoznak

– írta a katasztrófavédelem.

Rovatok