Index Vakbarát Hírportál

Telefonon vezetett le szülést egy mentésirányító

2023. szeptember 6., szerda 10:07

Kovács Lili, az Országos Mentőszolgálat mentésirányítója kénytelen volt telefonon keresztül levezetni egy szülést, miután a baba már nem akarta megvárni a mentőket. Végül a kiérkező mentők az anyukát és a gyermekét is kórházba szállították.

Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán számolt be a különös esetről. Szeptember ötödikén hajnalban érkezett a telefon a Szolnoki Irányítócsoporthoz, egy 30 év körüli, 41 hetes kismamától, akinek Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei otthonában kezdődtek meg fájásai.

A nő még gyorsan le akart fürdeni, az események azonban felgyorsultak, így a család mentőt hívott.

Kovács Lili mentésirányító azonnal több egységet riasztott a helyszínre, de közben az előkészületekre instruálta a bejelentőt.

A fiatal mentésirányító első alkalommal vezetett le szülést telefonon keresztül, de pontos utasításai, megnyugtató hangja és biztató szavai segítségével az édesanya mindössze néhány perc alatt világra segítette harmadik gyermekét, aki rögtön fel is sírt

– olvasható a bejegyzésben.

A mentőegységek a kiérkezésük után ellátták az édesanyát és a kislányt is, akiket végül stabil állapotban szállíthattak kórházba. 

Rovatok