Index Vakbarát Hírportál

Kocsi után kötötte, úgy vonszolta barátnőjét egy abonyi férfi

2023. szeptember 7., csütörtök 13:44

Tíz hónapja kutattak a 38 éves ceglédi férfi után, aki ellen több elfogatóparancs is érvényben volt. Néhány napja talált rá abonyi címén a rendőrség, hálószobájában kialakított speciális búvóhelyén.

K. Gábor 2022 novemberében tűnt el, miután durván elbánt barátnőjével.

A nőt fogva tartotta, megverte, hideg vízben fürösztötte, meztelenül táncoltatta, megalázta, megkötözte, autója után kötötte, és egy kietlen földúton húzta maga után a gyanú szerint

– közölte a rendőrség.

A nő sikeresen megszökött a kegyetlenkedő férfitól, és az egyik szomszédos házban kért segítséget. A rendőrök rövid időn belül ellepték a települést, és minden szegletet felkutattak a férfi után, de az nyomtalanul eltűnt. A hatóságok azóta is folyamatosan visszatértek Abonyba és keresték a férfit, viszont a lakosok többsége úgy nyilatkozott, hogy „hetek/hónapok óta nem látták” az elkövetőt. A rendőrség feltételezése szerint többen segítették a férfi bujkálását.

A hatóságok néhány napja újra K. Gábor címére hajtottak, és ezúttal sikerrel jártak, ugyanis rábukkantak hálószobájában kialakított búvóhelyén. 

Elmozdítottak egy falhoz tolt szekrényt, aminek hátsó pozdorjaborítását letépve eléjük tárult a gondosan kialakított üreg, benne K. Gáborral

– írta a Tények.

A férfit azonnal megbilincselték és őrizetbe vették. K. Gábor ellen több bűncselekmény miatt indítottak eljárást: a Kecskeméti Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt négy évre ítélte el, azonban büntetését nem kezdte meg, így a törvényszék folyamatosan körözte. A tavaly novemberi eset miatt a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság adott ki a férfi ellen elfogatóparancsot.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

Rovatok