Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter: A kormány elkötelezett az antiszemitizmussal szembeni zéró tolerancia mellett

2023. szeptember 8., péntek 07:19

Szijjártó Péter péntek reggel a Facebookon arról számolt be, hogy csütörtökön találkozott Grósz Andorral, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnökével. A tárcavezető elmondta, a magyarországi zsidó közösség biztonságban és nyugalomban élhet, mert a kormány elkötelezett az antiszemitizmussal szembeni zéró tolerancia fenntartása mellett.

A külgazdasági és külügyminiszter közölte, „arról biztosítottam Elnök urat, hogy a magyar külpolitikában továbbra is fontos szerepe lesz az Izraellel való együttműködés fejlesztésének, és hazánk a jövőben is kiáll Izrael mellett a nemzetközi szervezetekben”.

Szijjártó Péter azt is hozzátette, hogy gyerekkora óta ismeri Grósz Andort, aki szintén győri, és akit nemrégiben választottak meg a Mazsihisz elnökévé. „Biztos vagyok benne, hogy kiváló vezetője lesz a hazai zsidóság legnagyobb szervezetének” – tette hozzá.

Horthy, antiszemitizmus, üzengetés

Ahogy arról korábban írtunk, nem volt nyugalmas az elmúlt pár nap az országos főrabbi számára. Frölich Róbert ugyanis nem tudta szó nélkül hagyni, amikor Lázár János építési és közlekedési miniszter Horthy Miklóst méltatta, „igazi magyar hazafinak” nevezve a néhai kormányzót.

A főrabbi Horthy Miklós antiszemita idézeteivel szembesítette a minisztert reakciójában, amire Lázár János Antall József, a rendszerváltás utáni Magyarország első szabadon választott miniszterelnökének egyik Horthy Miklóssal kapcsolatos véleményével válaszolt.

Rovatok