Index Vakbarát Hírportál

Dobrev Klára átalakította az árnyékkormányt, új minisztereket jelentett be

2023. szeptember 8., péntek 20:40

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke „az új kihívások és a Magyarország előtt álló változások” miatt átalakította az árnyékkormányt.

Az európai parlamenti képviselő az erről szóló posztjában kifejtette, hogy a klímaváltozás nem a jövő, már itt van a mindennapjainkban, ezért úgy döntött, hogy Oláh Lajos feladatait megosztja.

Kocsis-Cake Olivio (aki a Párbeszédtől igazolt a DK-hoz) lesz a környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszter. Dobrev Klára egy olyan környezetvédelmi terv kidolgozását kérte tőle, „amely egy igazságos és szociálisan érzékeny átállást biztosít”. Oláh Lajos a jövőben az innovációért és mesterséges intelligenciáért felelős árnyékminiszter lesz.

Dobrev Klára aláhúzta, hogy a januárban 53 éves korában meghalt Kordás Lászlót nehéz pótolni, de a munkának folytatódnia kell, ezért felkérte – a ciklus elején még a Jobbik frakciójában politizáló – Varga Ferencet, hogy legyen bér- és munkaügyi árnyékminiszter. Tőle azt kérte az árnyékkormány vezetője, hogy dolgozzon ki tervet „az ország új munkaügyi kihívására, a vendégmunkások betelepítésére adandó szakpolitikai megoldásokra”.

Rovatok