Index Vakbarát Hírportál

Nem szabadulunk a nyártól a hétvégén, marad a 30 fok feletti idő

2023. szeptember 8., péntek 06:47

Pénteken továbbra is felhőtlen, napos idő várható, csapadékra sehol sem kell számítani. A légmozgás gyenge marad, a keleties szél csak az északi területeken élénkülhet fel.

Felhőtlen, derült idő lesz pénteken, csak a déli, délkeleti tájakon képződhet kevés gomolyfelhő, de csapadék ott sem várható. A légmozgás döntően gyenge vagy mérsékelt marad, az északi tájakon élénkülhet csak fel a szél – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem lesz.

Hétvégén is folytatódik a napos, meleg, késő nyárias idő. Csapadékra továbbra sem kell számítani, és a légmozgás is csak néhol élénkülhet fel. Délutánonként 27 és 32 fok közötti hőmérséklet várható.

Az orvosmeteorológia szerint a napi hőingadozás miatt sokaknál alakulhatnak ki keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, valamint migrén, fáradékonyság és dekoncentráltság is előfordulhat.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok