Index Vakbarát Hírportál

Nagyszülöjének a párja lehet a csomagtartóban holtan talált magyar gyermek édesapja

2023. szeptember 8., péntek 08:36

Több bűncselekménnyel is vádolják az áprilisban holtan talált kisfiú nagyszüleit a rendőrök. A kisfiú evés közben fulladhatott meg, a nevelőanyja szeme láttára, aki utána napokig bolyongott egy autó csomagtartójában a holttesttel. A kisfiú nagyanyját most kiskorú veszélyeztetésével, nagyapját kiskorú elleni szexuális visszaéléssel gyanúsítják.

Mint megírtuk, április közepén a Nyíregyházi Rendőrkapitányságnál jelentkezett egy pár azzal, hogy autójuk csomagtartójában egy halott kisfiú van. Az autóban egy másik, sérült gyermeket (egy egyéves kislányt) is találtak a rendőrök.

Később kiderült, hogy a kisfiú evés közben megfulladt egy lenyelt csont miatt, ám a nevelőanya sokkos állapotba került, és nem tudta kiszedni a csontot a gyerek nyelőcsövéből. A kisfiú holttestét ezek után kocsiba tette, és magával vitte az alig egyéves kislányt is. Két napon át autózott velük Nyíregyházán, mire férje megtalálta.

Jelenleg a kisgyermek nagymamáját kiskorú veszélyeztetésével, a nagypapát pedig 14 éves kor alatti kiskorú elleni szexuális visszaélésével gyanúsítják, ami miatt augusztus közepe óta körözték őket a rendőrök. Őket szeptember elsején találták meg, és ki is hallgatták már őket.

A férfi a nő kislányával, aki akkor 13 éves volt, szexuális kapcsolatot létesített a lány beleegyezésével, amelyből született egy kisfiú. A szexuális kapcsolatot ezután is folytatta a férfi a kislánnyal, és egy kislány is született a későbbiekben

– fogalmazott Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei főügyészség szóvivője az RTL Híradónak.

Az RTL információi szerint a férfi mindezt be is ismerte a kihallgatásán. Úgy tűnik, hogy emiatt emelhették ki a családból a harmadik gyermekével terhes lányt, valamint két gyermekét. A fiatal lány anyaotthonba került, míg a két gyermek nevelőszülőkhöz.

A nyomozók úgy vélik, a nagymama is bűncselekményt követett el. Ugyanis tudott arról, mi történt kislányával, de ezt eltűrte.

A nagymamát és élettársát azzal is vádolják, hogy az előző házasságából született gyermekeivel rosszul bánt, éheztette őket. A nagymama és párja is szabadlábon védekezhet, akárcsak a nevelőanya. 

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok