Index Vakbarát Hírportál

Drága verekedésbe torkolt egy wellnessezés

2023. szeptember 8., péntek 13:56

A Kecskeméti Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt vádat emelt két férfival szemben, akik egy hotel éttermében szóváltást követően ököllel egymásnak estek, és csak kívülállóknak sikerült szétválasztani őket.

A vádirat szerint a budapesti és a nagykőrösi férfi tavaly december 21-én vendégként tartózkodott egy Bács-Kiskun vármegyei hotelban. A férfiak között a fürdőtérben szóváltás alakult ki.

A vita később az étteremben folytatódott, amikor az idősebb vádlott meglökte a másik társaságban lévő férfit. Ekkor a fiatalabb férfi ismerőse egy pohár vízzel akarta lehűteni a kedélyeket, azonban a pohár kicsúszott a kezéből, és összetört, megsebezve az idősebb vádlott arcát.

Ő ekkor hátrafordult azért, hogy elégtételt vegyen, ám ebben a többiek megakadályozták. A fiatalabb elkövető átfogta az idősebb férfi nyakát, verekedni kezdtek, és ököllel ütlegelték egymást. Mindketten földre kerültek, végül kívülállók választották szét őket.

A vádlottak a kölcsönös bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. Kihívóan közösségellenes magatartásuk alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az ügyészség mindkét férfival szemben garázdaság vétsége miatt emelt vádat, és büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – kezdeményezte felelősségre vonásukat.

A Kecskeméti Járásbíróság büntetővégzésben 130 ezer, illetve 150 ezer forint pénzbüntetést szabott ki velük szemben. Tárgyalás tartását egyik vádlott sem kérte, ezért a döntés jogerős.

Rovatok