Index Vakbarát Hírportál

Több ezer diák ismerkedett a katonai élettel a honvédelmi táborokban

2023. szeptember 9., szombat 17:09

Idén is több ezren próbálhatták ki magukat a honvédelmi táborokban – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szombaton az MTI-vel.

Mint írták, hogy a Magyar Honvédség minden évben megrendezésre kerülő programján idén a katonai élet iránt érdeklődő fiatalok országszerte 59 helyszín, 153 turnus és 17 tematika közül választhattak.

A diákok között a legnépszerűbb program a „harcos tábor” volt, de sokan éltek a sport és a vitorlázás adta lehetőségekkel is – idézi Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztert a közlemény.

A miniszter kiemelte, a Magyar Honvédség idén hetedik alkalommal rendezte meg a nagy népszerűségnek örvendő, fiataloknak szóló honvédelmi táborokat.

A résztvevőknek azon túl, hogy jól érezzék magukat, semmi kötelezettségük nem volt a sereg felé, viszont szakemberek felügyelete mellett, szórakoztató módon próbálhattak ki új dolgokat, megismerhették saját határaikat és kiléphettek a komfortzónájukból. A fiatalok életük egyik legnagyobb kalandjában vehettek részt, miközben játszva sajátíthattak el olyan ismereteket, amelyeket a mindennapi élet során a jövőben is hasznosítani tudnak

– tette hozzá Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

A honvédelmi miniszter elmondta, júniustól augusztusig közel 4500-an 59 helyszínen 153 turnusban táboroztak.

A diákok 17 féle tematikából választhattak, idén legtöbben a „harcos tábor” mellett tették le a voksukat. A táborozók a programokon keresztül betekintést nyerhettek az általuk választott témakörbe és betekintést nyerhettek a Magyar Honvédség és a katonák mindennapjaiba – olvasható a HM közleményében.

Rovatok