Index Vakbarát Hírportál

Durván kiosztotta a polgármester a „tahó parkoló” Kern Andrást

2023. szeptember 9., szombat 10:35

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere egy Facebook-posztban reagált arra, hogy a fotók tanúsága szerint Kern András tilosban parkolt a napokban. A városvezető kemény kritikát fogalmazott meg a színésszel szemben, aki szerinte „tahó” módon parkolta le az autóját, és veszélyeztette a többi közlekedőt.

Mint megírtuk, a színész Budapesten parkolt tilosban egy pékség előtt, és nem először. Az eset után arra hivatkozott, hogy nincs megfelelő parkoló a közelben.

Őrsi Gergely posztjában nem nevezte meg Kern Andrást, de egyértelműen erre az esetre utalt. „A szabályok mindenkire vonatkoznak. A közelmúltban egy ismert művész úgy gondolta, megállhat a Margit körút egyik legforgalmasabb szakaszán a járdán. Mivel az autósok szűk, szabályokkal nem törődő kisebbsége miatt a Margit körút járdáit mindenhol parkolásgátló növényládákkal és oszlopokkal védjük, csak a zebrán keresztülhajtva tudta megközelíteni a pékséget, immár legalább második alkalommal” – írta, majd hozzáfűzte: 

Ezzel az ismert művész veszélyeztette a zebrán áthaladó gyalogosok biztonságát, akiknek nem feladata tahó parkoló autók kerülgetése. De veszélybe sodorta a Margit körúton szabályosan haladó autósokat is, akik szintén nem számítanak a gyalogátkelőről kitolató autóra.

Visszautalt arra is, hogy Kern András azzal védekezett, kellene egy külön parkolóhely a pékség előtt.

Szerintem viszont nem ez a megoldás: A lehető leghamarabb ide, a járda közepére is ki fogunk helyezni egy szép, virágokkal teli parkolásgátló növényládát. Mivel fénykép alapján bírságot kiszabni nem tudunk, szép gesztus lenne, ha Művész úr csatlakozna a bírság díjával a biztonságos, esztétikus megoldáshoz. Várjuk felajánlását!

~ fogalmazott a polgármester, aki végül azt is hozzáfűzte: „Ahogy fellépünk traffipaxok telepítésével a száguldozók ellen, ahogy pofátlanító autót vásároltunk a rendőrségnek, ugyanúgy fogjuk ezt a helyzetet is orvosolni.” 

Rovatok