Index Vakbarát Hírportál

„Fasiszta, diktátor” – kiabálták Orbán Viktornak Kötcsén

2023. szeptember 9., szombat 17:00

Szombat délután a magyar miniszterelnök is megérkezett a 22. kötcsei piknikre. Orbán Viktor napszemüvegben és egy sokak által ismert film betétdalára vonult be a találkozóra, ahol a kormányfő a saját párttársainak szokott politikai iránymutatást adni.

Rockynak érezhette magát Orbán Viktor miniszterelnök, amikor szombaton délután megérkezett az immáron 22. alkalommal megrendezett kötcsei piknikre. Legalábbis erre utal a kormányfő közösségi oldalán megosztott videó.

A miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalán egy 24 óráig elérhető bejegyzésben azt a pillanatot láthatjuk, amikor Orbán Viktor megérkezik a kötcsei gyűlésre, ahol a hagyományok szerint a saját párttársainak szokott politikai iránymutatást adni, és megosztja a hallgatósággal, hogy miként látja az aktuális politikai helyzetet.

A felvételen a miniszterelnök bevonulása alatt hallható zene mindenki számára ismerős lehet: Orbán Viktor megérkezéséhez ugyanis a Sylvester Stallone főszereplésével készült Rocky-filmek betétdalát találták a legmegfelelőbb aláfestő zenének.

Az Index helyszínen készült videós riportjából azonban később kiderült, hogy azokban a másodpercekben, amelyekben a közösségi oldalán látható videóban Orbán Viktor a Rocky betétdalálra vonul, a valóságban a tömegből valaki folyamatosan a „fasiszta”, és a „diktátor” jelzőket kiabálja a miniszterelnöknek.

Mint megírtuk, ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője szerint az idei kötcsei piknik mottója az „Ahol a haza, ott a szabadság” mondata lesz, vagyis a szuverenitás, a nemzeti érdekek minden más elvárás és érdek elé helyezése lesz a középpontban, és valószínűsíthető, hogy a beszéd narratíváját is eköré fogja felépíteni a miniszterelnök.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója viszont arról írt közösségi oldalán, hogy a mostani találkozó legfontosabb kérdését a jövő évi európai uniós választások jelentik, melyek igen jelentősek Magyarország jövője szempontjából.

Rovatok