Index Vakbarát Hírportál

Puzsér Róbert: Vona Gábor kilépett fasiszta árnyékából, a Momentum meg olyan, mint egy üdítőital-reklám

2023. szeptember 9., szombat 11:03

Puzsér Róbert a Magyar Hang Kompország című műsorában kritizálta a kormányt és az ellenzéket egyaránt. A publicista szerint Karácsony Gergely vezetése alatt rosszabb lett a helyzet Budapesten, mint korábban, Tarlós István főpolgármestersége idején volt.

A Fideszben minden hatalom Orbán Viktoré, minden döntést ő hoz, még azt is, amit ténylegesen nem, mert a Fideszben mindenki Orbán fejével próbál gondolkodni, mindenki a saját területén kicsi Orbán Viktor akar lenni, mert ez a pártban a túlélés záloga, az előrelépés feltétele. Ha a saját utadat járod, úgy jársz, mint Lázár János, és mehetsz a Tenisz Szövetségbe” – nyilatkozta Puzsér Róbert a Magyar Hang Kompország című műsorában.

A publicista Szerető Szabolcs műsorvezetőnek elmondta, hogy szerinte a jelenlegi rendszer úgy működik, mint annak idején a bolsevizmus.

Orbánnak négy fő ideológusa van: Demeter Szilárd, Orbán Balázs, Békés Márton és G. Fodor Gábor. Nekik az a feladatuk, hogy erkölcsöt hazudjanak a rendszer mögé, mivel a rablásnak, nincs ideája

– jelentette ki Puzsér Róbert.

Sötét, fasiszta árnyék és az elszabotált ellenzéki esély 

A publicista szerint a jelenlegi Fidesz-rendszert az alternatívanélküliség tartja fent, mivel Orbán Viktornak megvan a kormányzóképessége, ami az ellenzéknek nincs.

Úgy látja, hogy a Momentumra nem lehet rábízni az országot, mert ez a párt valójában olyan, mint egy üdítőital-reklám.

Ugyanakkor – tette hozzá – szükség lenne egy ellenpólusra, egy olyan pártra, amely minimum a vezetési képesség illúzióját fel tudja mutatni. Szerinte Vona Gáborra vár ez a feladat. Puzsér Róbert úgy véli, hogy az egykori Jobbik-vezér már kilépett „sötét, fasiszta árnyékából”.

Bár a 2022-es választások előtt Márki-Zay Péter mellett kampányolt, mára elismerte, hogy ezt „benézte”.

Szerinte Márki-Zay sikeresen megteremtette az ellenzékváltás illúzióját, de később kiderült róla, hogy nincsenek vezetői képességei, és felmerültek morális problémák is.

A publicista megjegyezte, hogy nem megnyerni kell a választást, hanem mindent jól csinálni, és rábízni a döntést a választókra. Márki-Zay Péter viszont inkább elszabotálta az ellenzék esélyeit – tette hozzá.

Puzsér szerint Karácsony alatt rosszabb lett Budapesten 

A publicista arról is beszélt, hogy nem indul a 2024-ben a főpolgármester–választáson, mert más tervei vannak. Szerinte semmi esélye nem volt 2019-ben annak, hogy megválasszák őt a főváros vezetőjének, mégis sikerként könyveli el az akkori szereplését, hiszen a Sétáló Budapest koncepcióját nagyon sok emberhez el tudta juttatni.

Puzsér Róbert szerint Karácsony Gergely vezetése alatt rosszabb lett a helyzet Budapesten, mint Tarlós idején, de a fővárosiaknak ez nem fáj.

Rovatok