Index Vakbarát Hírportál

Majdnem átgázolt a gyalogosokon egy rendőrök elől menekülő BMW a Városligetben

2023. szeptember 10., vasárnap 20:40

Gyalogosok életét veszélyeztető autós üldözés zajlott a Városligetben vasárnap. A rendőrök egy fekete BMW-t üldöztek, mely az ámokfutás közben óriási sebességgel hajtott a sétáló emberek között.

A Blikk munkatársa a Millennium Háza előtt volt szemtanúja az autós üldözésnek, melyben egy fekete BMW a Magyar Zene Háza irányából az Olof Palme sétányon száguldott a Stefánia út és az Ajtósi Dürer sor felé. A környéken sok gyalogos és biciklis is közlekedett.

Az üldözésről készített felvételen látható és hallható, hogy a BMW szirénázó rendőrök elől menekült olyan sebességgel, hogy a sétányon haladóknak el kellett ugraniuk az útjából, hogy ne gázolja el őket. A BMW sofőrje végül az Ajtósi Dürer sor és Stefánia út sarkától ötven méterre állt meg, kiszállt a kocsiból, majd elmenekült.

A rendőrök a Városligetben néhány perc leforgása alatt elfogták, majd a Zichy Jenő utca sarkán beültették a rendőrautó hátsó ülésére.

A Blikk úgy tudja, hogy az autóban két tizenéves fiatal is utazott. A rendőrök a helyszínen jelenleg is intézkednek. A sofőrt közrend veszélyeztetéséért vonhatják felelősségre. Személyi sérülés – bár nem sok híja volt – nem történt.

Rovatok