Index Vakbarát Hírportál

Hadházy Ákos elment arra a helyre, ahol Orbán Viktor nyaralt, majd a miniszterelnök lemondását követelte

2023. szeptember 10., vasárnap 15:12

Hadházy Ákos független képviselő a Facebook-oldalán osztott meg egy videót egy szöveges értekezés kíséretében, melyben azt taglalja, szerinte mi a baj Orbán Viktor miniszterelnök nyaralásával. Mint elmondja, elsősorban azt fájlalja, hogy a miniszterelnök egy ellenzéki politikus, az LMP-s Ungár Péter rokonainál töltötte az időt. Másodsorban pedig az, hogy mindezt luxuskörülmények között tette.

Pénteken a Gulyáságyú Média közölt egy felvételt arról, hogy Orbán Viktor egy horvátországi villában nyaralt augusztus elején Schmidt Mária lányánál, Ungár Annánál.

Az LMP társelnöke, Ungár Péter erre reagálva közzétett egy bejegyzést közösségi oldalán, melyben a következőket írta:

„A mai napon megjelent egy újságcikk arról, hogy Orbán Viktor a nyáron feltűnt a nővérem által birtokolt horvátországi ingatlanban. Ezért ma újra meg lehet állapítani, hogy én úgy vagyok ellenzéki politikus, sőt egy ellenzéki párt egyik vezetője, hogy édesanyám Schmidt Mária, aki történetesen nem csupán fideszes, hanem szoros viszonyt ápol a miniszterelnökkel, a családom pedig tehetős.”

Az igazi előrelépés az lenne, ha békaemberek üldözése, összeesküvések gyártása helyett végre olyan dolgokról beszélnénk, amik érdekelnek bárkit saját magunkon kívül

– írta Facebook-oldalán Ungár Péter.

A politikus édesanyja, Schmidt Mária a kötcsei pikniken elárulta, hogy Orbán Viktor vendégségben volt náluk. Hozzátette, hogy már 30 éve rendszeresen meglátogatják egymást.

Irány a horvát tengerpart

Hadházy Ákost annyira felzaklatta a miniszterelnök nyaralása, hogy személyesen látogatott el a horvát tengerpart azon részére, ahol Orbán Viktort vendégül látták. A képviselő egy videót és egy nagy lélegzetvételű posztot is szentelt a dolognak.

A saját szememmel akartam látni és megmutatni azt az elképesztő luxust képviselő tengerparti villát Abbáziában (Opatija), ahol az Ungár család jóvoltából a miniszterelnök nyaralt

– írja bejegyzésében Hadházy, majd hosszasan értekezik a helyszín és a villa felbecsülhetetlennek vélt értékéről.

„Természetesen nem a miniszterelnököt és nem Ungár Pétert akarom meggyőzni, hiszen mindketten pontosan értik, hogy mi itt a morális, hitelességi és politikai probléma, csak éppen igyekeznek ezt nem tudomásul venni és inkább felülkommunikálni” – folytatja az okfejtést a politikus, majd rátér a lényegre: 

meglátása szerint Orbánnak és Ungár Péternek is távoznia kellene a politikai életből.

Orbán Viktornak azért,

mert olyan vállalkozótól fogad el nagy értékű ajándékot, akinek az állam milliárdokat pumpált. (...) Ezenfelül egy propagandagépezet nélküli országban a miniszterelnöknek mennie kellene az álszentsége miatt is. Miközben állandóan arról papolnak, hogy a megszorításokból mindenkinek ki kell vennie a részét, és hogy ilyen helyzetben még csak nem is nyaralhat a kormány, ő titokban lubickol a tengerben, és az egész Adria egyik legdrágább nyaralójában élvezi az életet

– fejtette ki a posztban Hadházy.

Ungár Péternek pedig azért, mert „teljesen hiteltelenné teszi őt az, hogy állítólagos ellenzéki pártvezetőként úgy áll szoros személyes kapcsolatban a miniszterelnökkel, hogy közben a tulajdonában álló cég üzletel a lator állammal, ő pedig ennek hasznából él vidáman. Hogy a Főnök üdültetését ezért cserébe vagy a régi jó kapcsolatra tekintettel végzik, tulajdonképpen majdnem mindegy. Nem az lepleződik le újra és újra, hogy valamelyik rokona fideszes, hanem az, hogy Ungár a rendszer anyagi haszonélvezője. Ez pedig, mint elvileg ellenzéki politikust, teljesen hiteltelenné teszi őt” – magyarázza a képviselő.

Hadházy a poszt végén még arra is kitér, hogy szerinte az egész ügy legfontosabb részlete, hogy „a lassan teljesen körbeépített és privatizált Balatonnal ellentétben Horvátországban a vízpart közös, nem zárhatják el az ilyen-olyan akárkik maguknak az emberek elől”.

Ungár Péter: Hadházy egy egyszemélyes egyház

Vasárnap délután, néhány órával Hadházy Ákos bejegyzésének megjelenése után Ungár Péter már közzé is tette reakcióját a független képviselő horvátországi akciójára.

„Ma Hadházy Ákos a nővérem tulajdonában álló ingatlan előtt készített videót. A videóban képviselőtársam arra kéri az ellenzéki politikusokat, hogy ne álljanak velem szóba többet” – olvasható Ungár posztjának felütésében. Az LMP társelnöke ezután leszögezi, hogy ő nem gyűlöl senkit parancsra, aki pedig helyteleníti a döntéseit, az tegyen belátása szerint, és ne álljon szóba vele.

„Aki szerint én itt bármilyen tényleges hibát vétettem, vagy bármilyen olyan döntést hoztam, amely helytelen, az ne beszéljen velem. Ha kell, az a párt szakítsa meg a kapcsolatot az LMP-vel.”

Én szóba állok mindenkivel, a fideszesekkel is. Én nem gyűlölök parancsra senkit, akkor sem, ha ez népszerűtlen

– írja Ungár Péter, majd nyíltan kinyilvánítja véleményét Hadházy Ákosról; egyúttal kijelenti, sosem fogja megtagadni a családját.

Szerinte „Hadházy Ákos egy egyszemélyes egyház belső konfliktusokkal, egy morális vátesz, egy önmaga által felkent ítész. Ilyen emberekkel nem lehet politikai közösségeket építeni. Nem véletlen, hogy soha nem fog pártot alapítani, neki nem közösség kell, csak saját maga, nem érdekli semmi más, csak a moralizálás”.

Ha Hadházy Ákos valóban szeretne bármit elérni, ha annyira hisz az igazában, akkor végre vegye a bátorságot, csináljon egy pártot, és álljon ki a versenybe

– írta bejegyzésében Ungár, aki szerint „nem oszt, nem szoroz, hogy 9 vagy 19 radikális ellenzéki párt van, de örök kívülállóként még senki nem ért el semmit a tükörben való tetszelgésen kívül”. 

Rovatok