Index Vakbarát Hírportál

Elgázoltak egy férfit, aki az M0-s középső sávjában gyalogolt

2023. szeptember 11., hétfő 06:17

Egy zavart férfit gázolt el egy autós vasárnap reggel az M0-s autóút középső sávjában a Buda felé tartó oldalon. A férfi túlélte a balesetet, de megsérült, jelenleg kórházban ápolják.

A baleset vasárnap reggel hét óra körül történt, azt azonban nem tudni, hogy a férfi hogyan vagy miért került az autóútra. Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a középső sávban gyalogolt, majd amikor megállt, elsodorta egy szabályosan közlekedő autós.

A helyszínen készült felvétel szerint a férfi felállt, és bicegve megpróbálta elhagyni a helyszínt, de visszatartották. Majd a kiérkező mentők súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Híradónak elmondta, hogy a férfi mellkasi sérüléseket és könnyebb végtagsérüléseket szenvedett, majd a helyszíni ellátás után a traumatológiai osztályra vitték.

Pécsi Norbert, a Magyar Közút kommunikációs vezetője szerint nemcsak azért kérik a közlekedőktől, hogy ne menjenek fel gyalogosan a gyorsforgalmi autóutakra, mert az szabálytalan, hanem azért is, mert szinte biztos, hogy az ilyen helyzetekből komoly balesetek történhetnek.

A Híradó információi szerint a gyalogos zavartan viselkedett, emiatt a rendőrök nem is tudták kihallgatni, így nem derült ki, hogy a pétervásári férfi mit keresett az M0-s középső sávjában.

Rovatok