Index Vakbarát Hírportál

Kocsis Máté bejelentette, hogy mire készül most a Fidesz

2023. szeptember 12., kedd 21:01

A Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülést tart Esztergomban a jövő héten, az őszi parlamenti ciklus kezdete előtt – jelentette be Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője.

A politikus azt írta a Facebookon a jövő hét szerdán és csütörtökön esedékes frakcióüléssel kapcsolatban: „Az elmúlt időszakban a brüsszeli elit dühítő és rossz döntéseket” hozott, „háborúpártiságával veszélyezteti Európa biztonságát, elhibázott szankcióival energiaválságot és gazdasági visszaesést idézett elő, ezért a jövő évi európai parlamenti választásokon változást kell elérni”.

Hozzátette, hogy a „háborúpárti brüsszeli vezetés” helyett „békepárti vezetést” akarnak, és meg kell akadályozni, hogy „az elhibázott szankciókkal” gyengítsék az európai gazdaságot.

Békét kell teremteni Európa határainál és a világ minden gazdasági régiójával együttműködő, sikeres európai gazdaságot kell építeni!

– fogalmazott.

Írt arról is, hogy nem „a genderpropaganda és a migráció erőltetése” a brüsszeli vezetés feladata, hanem az európai emberek képviselete. Meg kell védeni a közös határokat, támogatni kell a családokat, a „brüsszeli kettős mércét” pedig meg kell szüntetni – sorolta.

Végül azt írta, hogy Brüsszelben erős és sikeres jobboldal nélkül e változásokat nem lehet elérni, ezért együtt kell működni az Európában változást akaró erőkkel, miközben „itthon a külföldről fizetett hazai baloldal politikusait le kell győznünk, az ország szuverenitását meg kell védenünk”.

Rovatok