Index Vakbarát Hírportál

Csoportos verekedés tört ki Oroszlány főterén

2023. szeptember 12., kedd 07:36

A Tatabányai Járási Ügyészség garázdaság bűntette miatt vádat emelt a verekedő négy férfival szemben.

A vádirat szerint 2022. május 1-jén Oroszlányban két ittas férfi összetalálkozott három másik férfival. A két ittas férfi szidta, fenyegette a három férfit, akik szóváltás közben megpróbáltak onnan elmenni – közölte az ügyészség.

Az ittas férfiak azonban utánuk mentek, szidalmazták őket, eléjük álltak, verekedni akartak. Ezt látták az ittas férfiak női hozzátartozói, akik a két férfit ellökték, tolták onnan.

Az egyik ittas férfi a három férfi egyikét meglökte, aki viszont kétszer arcul próbálta ütni támadóját. A másik ittas férfi is megütötte az előbb meglökött férfit, aki viszont az őt megütő férfit a földre szorította. Három másik férfi a két dulakodó férfit próbálta szétválasztani.

Ezután a két ittas férfi, valamint a meglökött és megütött férfi verekedett egymással, őket a két nő és járókelők próbálták szétválasztani.

Közben az egyik elkövető az egyik ittas férfit, akit egy járókelő éppen lefogott, ököllel kalapácsütésszerű mozdulattal fejen ütötte, amitől a megütött férfi elveszítette az eszméletét és a földre esett.

A Tatabányai Járási Ügyészség a csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt benyújtott vádiratban a négy elkövetővel szemben közérdekű munka büntetésre tett indítványt.

A verekedésről készült felvétel ide kattintva érhető el

Rovatok