Index Vakbarát Hírportál

Cégvezetéstől eltiltott személyből lett Fidesz-vezető

2023. szeptember 13., szerda 14:48

Egy cégvezetéstől eltiltott, a Simonka-ügyben érintett személy lett a Fidesz békéscsabai szervezetének vezetője.

Az a Szegedi Balázs lett a Fidesz békéscsabai szervezetének elnöke, akit a bíróság korábban három évre, 2024. december 28-ig eltiltotta a cégvezetéstől, miután a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kétmillió forintos követelést jelentett be a kényszertörlés alá került cég ellen, melynek vezető tisztségviselője volt – írja a Magyar Narancs.

A szóban forgó cég a Dél-Békési Turisztikai Szolgáltató Szociális Szövetkezet, amely tulajdonrésszel bírt abban a 2018 június 21-én jogerősen megszűnt Paprikert TÉSZ Kft.-ben, amely a Simokna-ügy kulcsszereplőjeként vált ismertté.

A Paprikakert TÉSZ kulcsszerepet játszik a Simonka és társai ellen a Fővárosi Törvényszéken folyó, bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás miatti jelenleg is folyó perben. 2018 nyarát követően dőltek be azok a gazdasági társaságok, amelyekben a Paprikakert TÉSZ Kft. tulajdonrésszel rendelkezett, közülük is elsőként a Dél-Békési Turisztikai Szolgáltató Szociális Szövetkezet

– tette hozzá a portál.

A szövetkezettel szemben eljárás indult, majd 2018. július 30-án megszűntnek nyilvánították, és megindult a kényszertörlési eljárás. A NAV kétmillió forintos követelését jogosságát a szövetkezet vezetője nem vitatta. Az eljárás több mint három évig húzódott, végül 2021. december 28-án fejeződött be Szegedi Balázs cégvezetéstől történő 3 éves eltiltásával.

Szegedi – aki a Békés megyei közgyűlés fideszes alelnöke –, korábban Simonka György munkatársa volt, később Herczeg Tamás békéscsabai fideszes országgyűlési képviselő csapatában bukkant fel, aki úgy kommentált Szegedi megválasztását, hogy

most nem cégvezetőt, hanem a békési megye fideszes elnökét választották meg.

Rovatok