Index Vakbarát Hírportál

Az összeomlás szélén Iványi Gábor egyháza, felhívást tett közzé

2023. szeptember 13., szerda 17:27

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség teljesen ellehetetlenült, ezért Iványi Gábor az ország leggazdagabb egy százaléka felé fordult segítségért.

„Rendkívüli helyzetben kényszerülök megszólítani minden jószándékú, tisztességes embert. Kérem, érezzék át azt, amit a magyar állam hivatalos szervei a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséggel és segítő intézményeivel művelnek. Tegyen meg ki-ki minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy ez a méltatlan helyzet orvoslást nyerjen” – írja Iványi Gábor a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) honlapján.

Iványi Gábor arra kér mindenkit, hogy ha teheti, juttassa el a felhívást oda, ahová tudja, és „aki kész szót emelni a jogsértés és embertelenség ellen, az kérem, tegye ezt bátran és nyíltan, keresse meg országgyűlési képviselőjét, és várja el tőle, hogy emeljen szót értünk”. A lelkész azt is kéri, hogy akik tudják, támogassák egyházát és a lehetőségeikhez képest legyenek nagyvonalúak.

Amennyiben Magyarország leggazdagabb egy százalékának minden tagja havi kétezer forinttal támogatná munkánkat, fennakadás nélkül képesek lennénk működni. Ezer munkavállaló dolgozik szociális, oktatási, egészségügyi, családsegítő és lelki szolgálatunkban, amellyel mintegy húszezer embert érünk el. Ezt az államtól átvállalt munkát a rendszerváltás óta, sőt bizonyos fontos részeit már azt megelőzően is végeztük. A jelenlegi kormány, azzal, hogy alkotmánysértő módon elvette egyházi státuszunkat (s ezt a Magyar Alkotmánybíróság határozata ellenére sem orvosolta) adósságcsapdába kergtett minket

– tette hozzá Iványi Gábor.

A lelkész szerint a kormány illetékes minisztere és államtitkárai utasítására a NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) az elvégzett munkánk után járó alapnormatívát is drasztikusan csökkentette, majd teljes mértékig elkobozta. Ezért:

Nincstelenségben élő több ezer család várakozó tekintete szegeződik ránk

– fogalmaz Iványi Gábor.

Rovatok