Index Vakbarát Hírportál

Bejelentkezett egy polgármesterjelölt az V. kerületért

2023. szeptember 13., szerda 10:29

Kovács Alex Gábor szerdán a közösségi oldalán jelentette be, hogy a Tiéd a Belváros Egyesület színeiben indul a polgármesteri székért a Belvárosban a 2024-es önkormányzati választásokon.

A Tiéd a Belváros Egyesület az ellenzéki pártok és a civil szervezetek szövetsége. Bejegyzésében Kovács Alex Gábor felhívja a figyelmet az V. kerület népességfogyására.

„Műemlékeinkből hotelek épülnek, számos közterületből vurstlit csinálnak: mintha az egész Belváros vigalmi negyed lenne, nem pedig otthon. Csodálkozunk, hogy a kerület lakossága drámaian csökken? Több ezren költöztek már el, mert látják, hogy az itt élők érdekei teljesen háttérbe szorultak” – írta.

Mivel Kovács Alex nem az MSZP színeiben indul, így helyben politizáló ellenzéki vetélytársa várhatóan nem lesz – írja a Szabad Európa. A frakcióvezető akkor sem esik kétségbe, ha valamelyik ellenzéki párt országos központja mégis jelöltet állítana.

„Nincs értelme a politikai porhintésnek: a helyi szavazók pontosan tudják, hogy ki az, aki két választás között is a kerületért és a képviseletükért dolgozik. Ezért hiszem, hogy az önkormányzati választáson, és ha kell, az ellenzéki előválasztáson is nyerni fogok” – szögezte le.

Rovatok