Index Vakbarát Hírportál

Magához tért a börgöndi repülőgép-balesetben megsérült családapa

2023. szeptember 14., csütörtök 15:33

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a közösségi oldalán ismertette, hogy adománygyűjtés indult a börgöndi repülőgépszerencsétlenség sérültjei számára.

Biztató hír is érkezett a börgöndi baleset sérültjeiről és adománygyűjtés indul számukra – jelentett be hivatalos Facebook-oldalán Cser-Palkovics András.

Székesfehérvár polgármestere elmondta, hogy a Somogy vármegyei család tagjai közül az édesapa magához tért a kórházban, az édesanyát és kilenc éves kislányukat továbbra is altatásban tartják.

A kistelepülés közössége, ahol a család lakik ,most gyűjtést szervez a sérülteknek. Székesfehérvár természetesen hozzájárul ehhez: 500 ezer forint azonnali adomány folyósításáról döntöttem a család számára

– fogalmazott a városvezető.

Mint megírtuk, bemutatórepülés közben lezuhant egy kisrepülőgép Börgöndön vasárnap délután, a fedélzeten két ember tartózkodott, mindketten életüket vesztették. A repülőgép egy parkoló autó közelében csapódott a földbe, amely ennek következtében kigyulladt, és három ember (egy kislány, egy nő és egy férfi) súlyos égési sérüléseket szenvedett.

A kilencéves kislányt életéért a Budapesti Bethesda Gyermekkórház intenzív osztályán küzdenek. A másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett gyermek kezelőorvosa azt mondta, hogy a kislányt többször meg kellett műteni, lélegeztetik, és még mindig életveszélyben van.

Rovatok