Index Vakbarát Hírportál

Nem árt figyelni a közlekedőknek, nagy lezárások lesznek a hétvégén Budapesten

2023. szeptember 14., csütörtök 17:57

Az Európai Mobilitási Hét miatt Budapest utcáin több lezárás is lesz a hétvégén. Több villamos, busz és trolibusz útvonala módosul, és a Szabadság hidat is lezárják.

A Budapesti Közlekedési Központ csütörtökön közölte, hogy hétvégén lezárják a Szabadság hidat és a Vámház körutat a Lónyay utcáig az Európai Mobilitási Hét programjaihoz kapcsolódó autómentes hétvége miatt – adta hírül az MTI.

Hozzátették, hogy a Margit híd és az Irányi utcai lehajtó között a gyalogosoknak megnyitott pesti alsó rakpart is a rendezvény további helyszínéül szolgál majd.

Mint írták, a lezárások miatt szombaton és vasárnap a kiskörúti 47-es, 48-as, 49-es villamosok nem közlekednek, a 61-es és 56A villamosok viszont meghosszabbított útvonalon járnak.

A 61-es villamos Hűvösvölgy és a Városház tér végállomás között, az 56A villamos pedig Hűvösvölgy és Kelenföld vasútállomás között jár majd.

Közölték továbbá, hogy a 83-as trolibusz, a 15-ös autóbusz és az éjszakai 934-es és 979-es buszok a belváros felé módosított útvonalon, a Közraktár utca helyett a Lónyay utcán keresztül érik el a Kálvin teret és nem érintik a Fővám teret.

A 15-ös autóbusz Boráros tér felé a József Attila utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Károly körút-Múzeum körút-Kálvin tér útvonalon jár, nem érinti a Széchenyi István tér és a Fővám tér közötti megállókat.

A 9-es, 15-ös és 100E buszok, valamint a 72-es trolibuszok az Astoriánál mindkét irányban a villamosmegálló helyett a közúton, a 914-es éjszakai busz megállójában állnak meg.

A BKK tájékoztatása szerint a Vámház körúton mindkét napon 10 és 18 óra között járműbemutatót tartanak a villamospályán.

A Szabadság híd lezárása idején a 4-es metró, a 7-es és 133E autóbuszok, a 3-as metró, a 9-es és 15-ös autóbuszok és a 72-es trolibuszok igénybevételét ajánlja a BKK.

Rovatok