Index Vakbarát Hírportál

Kényszermunkával és emberkereskedelemmel vádolnak egy magyar párost

2023. szeptember 14., csütörtök 15:00

Egy kunszentmártoni férfi és egy békéscsabai nő prostitúciós tevékenységre kényszerített egy kiszolgáltatott helyzetben lévő nőt. A nyomozók emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették őket.

2022 decemberében egy pár kényszerített egy nehéz körülmények között élő nőt arra, hogy bocsássa áruba a testét. A nő nehéz anyagi körülmények között élt, és a páros kihasználta kiszolgáltatott helyzetét – közölte a rendőrség.

Regisztrálták egy szexpartner kereső oldalra, majd megmondták neki, hogy 0–24 órában rendelkezésre kell állnia a kuncsaftoknak. A nő több magyarországi városban is nyújtott szolgáltatást, februárban pedig arra kényszerítették, hogy Svájcban folytassa a tevékenységet.

A prostitúcióból befolyt összeggel a nőnek természetesen el kellett számolnia. A páros folyamatosan felügyelte tevékenységét, és

ha a bevétellel nem megfelelően számolt el, megfenyegették.

A nő végül feljelentést tett a rendőrségen. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrei a a nyomozáskor több bizonyítékot is beszereztek, amelyek alátámasztották a sértett elmondását, így 2023. szeptember 12-én elfogták a párt.

A nyomozók emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket, majd őrizetbe vételükről határoztak, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

Rovatok