Index Vakbarát Hírportál

Megittak két liter bort, aztán leszúrta mostohaapját egy férfi Kántorjánosiban

2023. szeptember 14., csütörtök 07:39

Leszúrta mostohaapját egy 30 éves férfi a szabolcsi Kántorjánosiban, miután megittak két liter bort, és összevesztek.

Az esetről egy riportban számolt be az ATV Híradó, amelynek az édesanya mesélt a történtekről. Elmondása szerint fia nagyjából két liter bort ivott meg élettársával, amikor valamin hirtelen összevesztek.

Fia akkor faképnél hagyta az idős férfit, és hazament,

de néhány perc múlva egy késsel tért vissza, és rátámadt a mostohaapjára.

„Ott feküdt ezen az ágyon az élettársam, én pedig itt ültem az ágy szélén, amikor berohant. Azt sem láttuk, hogy kés vagy mi van nála, csak azt láttam végül, hogy szúrt. Én csak két szúrást láttam, a többit már nem, mert próbáltam ellökni a fiamat, de nem sikerült. Az élettársam annak ellenére, hogy meg volt szúrva, felugrott, és kivitte a házból a teraszra” – magyarázta az asszony.

Az idős férfinak alhasi, mellkasi, nyaki és combsérülése keletkezett a szúrásoktól, és akkora volt a vérvesztesége, hogy végül összeesett. Az anya akkor már hívta a mentőket és a rendőröket, miközben fia elmenekült a házból.

Az áldozat túlélte a szurkálást, az elkövetőt pedig fél órán belül elfogta a rendőrség, és emberölési kísérlettel gyanúsítják. Az ATV szerint,

Amennyiben a férfit emberölési kísérlet jogcímén elítélik, akkor akár élete végéig is börtönben maradhat.

 „A főügyészség, tartva attól, hogy a gyanúsított a felelősségre vonás elől elrejtőzik, illetve attól is, hogy újabb bűncselekményt követ el, a mai napon a letartóztatását indítványozta a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírójánál” – közölte Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs Szatmár Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője az ATV-vel. Pár napja Borsodban történt egy ehhez hasonló eset.

Rovatok