Index Vakbarát Hírportál

Nem elég, hogy lebukott a kecskeméti betörő, de még a személyijét is elhagyta

2023. szeptember 14., csütörtök 13:34

A kecskeméti nyomozók őrizetbe vettek egy férfit, aki a gyanú szerint legalább két bűncselekménnyel gyanúsítható. A sértettek mindkét esetben megzavarták a betörőt, így menekülőre kellett fognia.

A kecskeméti nyomozók őrizetbe vettek egy férfit, aki a gyanú szerint legalább két bűncselekménnyel gyanúsítható. A sértettek mindkét esetben megzavarták a betörőt, így menekülőre kellett fognia – írja a police.hu.

Egy 83 éves kecskeméti lakos tett feljelentést 2023. szeptember 4-én a rendőrségen. Mint kiderült, a lakásába egy ismeretlen bemászott, és átkutatta az ingatlant. A betörő a földszinti ablakról leszaggatta a szúnyoghálót, majd a bukóra rögzített nyílászárót egy rúddal felfeszítette. A sértett ugyan megzavarta, de még így is sikerült magával vinnie három karórát és némi készpénzt.

A férfi menekülés közben elhagyta a személyi igazolványát, az okmányt pedig a rendőrök bizonyítékként lefoglalták.

Néhány nappal később egy 41 éves édesanya és kisfia aludtak egy földszinti szobában, amikor az asszony zajra lett figyelmes. Feleszmélve meg is látott egy osonó alakot, aki éppen megragadta a fotelben lévő táskát, és távozni készült. Az idegen is észrevette az immár ébren lévő sértettet, és rápisszegett, hogy aludjon tovább, majd kiugrott az erkélyen keresztül az utcára.

A nő utána lépett, megfigyelte a tolvajt, így meglehetősen pontos, részletes személyleírást tudott adni, így tudták, ki lehet az éjszakai besurranó. Az asszony megerősítette a gyanújukat, mivel az elé rakott képekből határozottan kiválasztotta a tolvajt.

A rendőrök a kecskeméti R. Krisztiánt szeptember 13-án hajnalban elfogták és előállították. A jelenleg kétrendbeli lopással gyanúsítható férfi augusztus végén szabadult, így a bűnismétlés veszélye miatt a nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának a munkatársai azt is vizsgálják, hogy a férfi további, hasonló jellegű bűncselekményeket elkövethetett-e a közelmúltban.

Rovatok