Index Vakbarát Hírportál

Színlelt akcentussal fenyegetőzött robbantással egy férfi Budapesten

2023. szeptember 14., csütörtök 09:18

Egy férfi azzal fenyegetőzött szerda reggel, hogy felrobbantja az egyik budapesti bíróság épületét. Az eltorzított hang tulajdonosát 72 órán belül elfogták a rendőrök.

„Tenni fiam börtönbe ártatlanul, ezért robbantani bombát” – így fenyegetőzött egy férfi az egyik fővárosi bíróságnak. Az eltorzított hangon telefonáló hívását a bíróság egyik ügyintézője fogadta szerda reggel. 

A police.hu közölte, a telefonáló bemutatkozás nélkül rögtön a tárgyra tért, és színlelt akcentussal, egy mondattal lerendezte a beszélgetést.

A férfi azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a bíróság épületét, ahol állítása szerint fiára börtönbüntetést szabtak ki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közveszéllyel fenyegetés miatt indított nyomozást, majd rövid időn belül azonosította annak a számnak az előfizetőjét, amelyről a hívást kezdeményezték. Kiderült, hogy a készülékről a szám tulajdonosának a sógora, M. Kálmán telefonált be a bíróságra.

A férfit a belvárosi rendőrök szeptember 11-én elfogták, és közveszéllyel fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Az is kiderült, hogy 

M. Kálmán gyermeke ellen nem szabott ki a bíróság szabadságvesztést, sőt eljárás sem folyt vele szemben.

A Budapesti Rendőrfőkapitányság V. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói M. Kálmánt őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Rovatok