Index Vakbarát Hírportál

Megbírságolta a rendőr, a falunapon vett rajta elégtételt

2023. szeptember 14., csütörtök 12:53

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség eredményesen indítványozta a korábbi intézkedései miatt a rendőrre támadó férfi letartóztatását. A férfi ittas állapotban ütötte meg a rendőrt.

Egy Hajdú-Bihar vármegyei rendőr többször intézkedett egy harmincas éveiben járó férfival szemben. Legutóbb 2023 júniusában közlekedési szabálysértés elkövetése miatt helyszíni bírságot szabott ki vele szemben. A férfi ezen intézkedések, de különösen a bírságolás miatt elégtételt kívánt venni a rendőr őrmesteren.

A férfi 2023. szeptember 9-én, egy nyírségi településen tartott falunapi rendezvényen ittas állapotba került, majd este meglátta a vele szemben többször intézkedő rendőrt. A férfi odalépett hozzá és a menyasszonyához, a nőnek álnéven bemutatkozva kezet akart csókolni, majd sértegette az őrmestert. A rendőr és a nő ki akarta vonni magát a konfliktusból, ezért a férfinak hátat fordítva távozni akartak a helyszínről.

Az elkövető tovább szidalmazta a rendőr őrmestert, majd indulatában a rendőr után ment, megragadta a vállát, visszafordította, és egyszer ököllel arcon ütötte.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a rendőrre támadó férfit gyanúsítottként hallgatta ki hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt, majd indítványozta letartóztatása elrendelését.

A bíróság egyetértett az ügyészi indítvánnyal, mely szerint a személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt többszörösen büntetett előéletű, valamint felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló – és a szabálysértési nyilvántartási rendszerben is több alkalommal szereplő – gyanúsítottal szemben a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelése indokolt – olvasható az ügyészség honlapján.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene.

Az egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt az is elköveti, aki a hivatalos személyt korábbi eljárása miatt bántalmazza, nem szükséges, hogy a rendőr szolgálatban legyen, a fokozott büntetőjogi védelem később is megilleti, még akkor is, ha időközben a hivatalos személyi minősége már megszűnt

– hívta fel a figyelmet az ügyészség.

Rovatok