Index Vakbarát Hírportál

Eltévedt egy rollerrel egy 77 éves német nő Fonyódnál

2023. szeptember 15., péntek 14:45

A fonyódi rendőrök segítettek ki a bajból egy eltévedt német turistát Csisztapuszta közelében. Kiderült, hogy az idős nő rollerrel szeretett volna az egyik településről a másikra eljutni, de besötétedett, és eltévedt.

A fonyódi rendőrkapitányság baleseti helyszínelője este fél kilenc körül a város külterületén, a csisztai csatornánál haladt, amikor a nádas felől halk segélykiáltásra lett figyelmes:

Hilfe, hilfe!

Bár a segélykiáltást meghallották, a sötétben nem látták a hangok forrását. Azonban a segélykérés folytatódott, így a baleseti helyszínelő rádión riasztotta a kollégáit – írja a Sonline.

Közben a hang irányába indult az elemlámpájával, és a fénnyel próbált jelezni a bajbajutott számára, hogy a segítség már úton van. Az erősítéssel közösen rövid időn belül meg is találták a nőt, aki az úttól már nagyjából egy kilométeres távolságra, egy rollert maga mellett tolva körözött a nádas területén.

A 77 éves német hölgy elmondása szerint Fonyódról indult Csisztapusztára, de gyorsan besötétedett, ezért tévedt el. Baja nem esett, csak nagyon megijedt, de a rendőrök biztonságban a szállására kísérték. 

Rovatok