Index Vakbarát Hírportál

Visszatér a nyárias idő hétvégére

2023. szeptember 16., szombat 06:05

Szombaton újra a napsütésé lesz a főszerep. Az ország nyugati, északnyugati felén megélénkülhet a szél. A nappali csúcshőmérséklet 24 és 29 fok között alakulhat.

Szombaton többórás napsütésre számíthatunk, de hajnalban még pára és ködfoltok is megjelenhetnek, főként délkeleten. A gomolyfelhők az ország keleti, északkeleti felén növekedhetnek meg, itt néhány zápor és zivatar is kialakulhat. Nyugaton, északnyugaton élénk széllökések lehetnek – írja az Időkép.

A nappali csúcshőmérséklet 24 és 29 fok között alakulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatarok miatt két vármegyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést. Mint írták, szombaton napközben Hajdú-Bihar és Szabolcsban-Szatmár-Bereg vármegyében alakulhatnak ki hevesebb zivatarok. 

Szombaton nem várható fronthatás, de egyeseknél fejfájás és migrén is előfordulhat. A hűvösebb tájakon felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. A hőingadozás miatt vérnyomásprobléma és enyhe szédülés is jelentkezhet – írja az orvosmeteorológiai előrejelzés.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok