Index Vakbarát Hírportál

Zivatarok érkezhetnek az ország egyik felében

2023. szeptember 17., vasárnap 06:05

Napos időre számíthatunk – általában kevés, de az ország keleti harmadán több gomolyfelhővel. Arrafelé zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. A délkeleti szél többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 Celsius-fok között valószínű.

Vasárnap a napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják, de keleten, északkeleten helyenként záporok, egy-egy zivatar előfordulhat a délután folyamán – írja az Időkép.

A legtöbb napsütés a Dunántúlon várható. A délies szél helyenként élénk lehet.

Hajnalban 9–17 fokot, délután 25 és 30 fok közötti értékeket mérhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat egyes fokozatú, citromsárga figyelmeztetést adott ki

Mint írják, az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelentheti, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

Fronthatás nem várható, az idő viszont melegszik

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint vasárnap sem várható fronthatás. Melegszik azonban az idő, ami melegfrontra érzékenyeknél fejfájást, migrént, vérnyomás-ingadozást okozhat.

Sokaknál jelentkezhet fáradékonyság, tompaság, dekoncentráltság. A nagy napi hőingadozás továbbra is előidézhet keringési problémákat, szédülést – különösen az idősek és szívbetegek körében.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok