Újabb magyar rekord született Debrecenben szombat délután, amikor megsütötték az ország legnagyobb rántott húsát.
Magyarország legnagyobb rántott húsát készítették el szeptember 16-án a debreceni Zamat fesztiválon – közölte a Hajdú-Bihar vármegyei hírportál.
A helyszínen egy új magyar rekord született, amit a Magyar Rekordok Szövetsége felügyelt.
A gigantikus húshoz 30 kiló sertéskarajt használtak fel.
A lap kérdésére Pataki Zsolt és Makszim Tamás, a Marnevall Zrt. tanácsadó séfjei elmondták, hogy még soha nem készítettek el ekkora húst, így ez számukra is hatalmas feladat volt.
Hozzátették, hogy a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a több száz kilogramm húst úgy kellett megemelniük és forgatniuk, hogy ne szakadjon el.
A 2,3 négyzetméteres rántott húst az érdeklődök előtt készítették el, amit klopfolás után egy speciális sütőrácsra helyeztek. A debreceni fesztiválon csaknem 250 ember falatozhatott a rekordméretű fogásból.