Index Vakbarát Hírportál

Egy napunk van még élvezni a napsütést, utána jönnek a nagy esők

2023. szeptember 18., hétfő 06:12

Hétfőn tovább melegszik a hőmérséklet, napközben meleg, száraz időre számíthatunk, a hőmérők pedig akár 32 Celsius-fokot is mutathatnak majd. Keddtől viszont újabb hidegfront érkezik, melynek hatására elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az Országos Meteorológiai Szolgálat erre a napra 13 vármegyére adott ki figyelmeztetést.

Hétfő hajnalban északkeleten néhol pára, köd képződhet, ami délelőtt gyorsan feloszlik majd. Napközben nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, de túlnyomóan napos, száraz időre készülhetünk. Csak északkeleten fordulhat elő egy-egy zápor, esetleg zivatar. A déli-délkeleti szél többfelé élénk, északnyugaton erős lesz, ami melegebb levegőt hoz magával – írja az Időkép.

Hajnalban 9–17, délután 26–32 Celsius-fokot mérhetünk.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint folytatódik a melegedés a hét első napján is. Fronthatás nem várható, de a melegfrontra érzékenyeknél ismét jelentkezhet fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás.

Általános tünet lehet a fáradékonyság, tompaság, dekoncentráltság. A nagy napi hőingadozás továbbra is előidézhet keringési problémákat, szédülést, különösen az idősek és szívbetegek körében.

Az ország jelentős részére figyelmeztetést adtak ki keddre

Kedden viszont újabb hidegfront érkezik, melynek hatására elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok. Viszont napos időszakokra is számíthatunk többfelé az országban. A nyugatira, északnyugatira forduló szél többfelé élénk, erős lesz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre egyes fokozatú, citromsárga figyelmeztetést adott ki zivatarok esetleges kialakulása miatt

Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok