Index Vakbarát Hírportál

Elkezdte a felújítását a MÁV: ezeket érdemes tudnia, ha Tatabánya és Győr felé közlekedik

2023. szeptember 18., hétfő 21:00

A MÁV honlapján közzétett tájékoztatásból kiderült: elkezdődött a Budapest–Győr–Hegyeshalom-vasútvonal Biatorbágy és Szárliget közötti, csaknem 29 kilométeres szakaszának felújítása.

A munkálatokkal a tervek szerint három hónap alatt végez a vasúttársaság leányvállalata.

A közlemény szerint a részleges vágányzár október 26-áig tartó első ütemében a bal vágányt érinti az átépítés, ezért menetirányonként és óránként egy személyszállító vonat haladhat át a tehervonatokon kívül. 

A felújítás miatt kiesett járatok pótlására a MÁV–Volán-csoport csaknem 40 autóbuszt állított forgalomba. A járművek egy része akadálymentes, kerékpárszállításra azonban nincs lehetőség, a nemzetközi vonatokon is csak korlátozottan.

Az EuroCity vonatokat pluszkocsikkal egészítik ki, a reggeli csúcsforgalmi időszakban pedig, amikor nemzetközi vonat még nem közlekedik, motorvonat szállítja az ingázókat Budapest felé.

A nemzetközi szerelvények menetideje 10-25 perccel hosszabb lehet

– írták.

Az IC-k a teljes vonalon, a nemzetközi vonatok a budapesti Keleti pályaudvar és Tatabánya között helyjegy váltása nélkül vehetők igénybe. A 4-es metró teljes vonalán elfogadják a Budapest–Győr–Hegyeshalom-vonalra érvényes vasúti jegyeket és bérleteket a MÁV weboldalán olvasható feltételekkel.

A győri fővonalon a felújítás előtt naponta több mint 140 személyszállító vonaton nagyjából 40 ezren utaztak. Az új közlekedési rendben átszállás nélkül, a teljes szakaszon a negyedük közlekedhet – közölte a vasúttársaság.

A MÁV az utasoktól azt kéri, hogy indulás előtt tájékozódjanak a menetrendi változásokról. 

Rovatok