Index Vakbarát Hírportál

Állatkínzás miatt fogtak el egy férfit a rendőrök, a tettes hetekig nem etette és nem itatta kutyáit

2023. szeptember 19., kedd 11:56

Láncra verve, étel és víz nélkül tartott három kutyát egy Veszprém-közeli kistelepülésen élő férfi. A rendőrök az utolsó pillanatban mentették meg az állatokat, az egyik eb kórosan sovány volt.

Állatkínzás vétsége miatt indult büntetőeljárás egy 38 éves Veszprém környéki férfival szemben, mert a gyanú szerint magára hagyta három kutyáját, számukra hetekig nem biztosított élelmet és vizet. A police.hu közölte, az elkövető egy körbe nem kerített területen tartotta állatait, két ebet szabadon, egyet pedig láncra kötve.

A férfi a területről elköltözött, és egy darabig vissza-visszajárt, hogy megetesse a kutyákat, azonban körülbelül három héttel ezelőtt végleg felhagyott az állatok gondozásával.

A helyszínre érkező állatorvos megállapította,

az egyik eb kórosan sovány állapotban van, és a tartási körülmények miatt rövidesen elpusztult volna a hatósági beavatkozás nélkül.

A rendőrök 2023. szeptember 15-én előállították a tettest a Veszprémi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A férfi az eljárás során lemondott az állatok tulajdonjogáról.

Az ebeket az Olt-Alom Állatvédő Egyesület elszállította, közülük két kutya a veszprémi Vackoló Állatvédő Egyesülethez került, egy állat pedig a várpalotai Alex Állatvédő Egyesülethez.

Az állatvédelem legégetőbb kérdéseit vitatják meg szakértők társkiadványunk, Az én kutyám által rendezett DOGZ konferencián, október 28-án. Az Indamedia támogatásával létrejövő rendezvény kiváló lehetőség arra, hogy kutyás szakemberek, tenyésztők és érdeklődő kutyatartók meghallgathassák egymás véleményét a legfontosabb kérdésekről, aktuális információkat gyűjtsenek, és személyes ismeretségekre tegyenek szert. 3 kiemelt témakör 3 szekcióban, több mint 40 kutyás szakember szereplésével. Ha érdekli a konferencia, ide kattintva megtekintheti a programot, és tud jegyet vásárolni.

Rovatok